Met stijgende prijzen voor boodschappen, benzine en energie vinden steeds meer Nederlanders het belangrijk om te zoeken naar manieren om te besparen op de uitgaven. 61% kijkt vanwege de inflatie kritisch naar de vaste lasten per maand.  Zo denkt 47% te kunnen besparen op hun verzekeringen door de dekking aan te passen. 44% denkt te kunnen besparen door over te stappen van verzekering.

Dat blijkt uit onderzoek van online verzekeraar Allianz Direct. Volgens het onderzoek kijken mensen vooral kritisch naar reisverzekeringen (27%), woonverzekeringen (23%) en autoverzekeringen (23%). Ook blijkt dat 11% van de Nederlanders overweegt om een verzekering op te zeggen vanwege de inflatie.

Niet verstandig

Ron Adams, Head of Marketing & Sales bij Allianz Direct: “Het is altijd goed om kritisch te kijken naar je verzekeringen. Wat heb je nodig, sluit het nog aan bij je huidige situatie en ben je niet dubbel verzekerd? In sommige gevallen kan het zeker nuttig zijn om aanpassingen te doen, zoals de dekking verlagen of het eigen risico te verhogen. Toch is het ‘zomaar’ opzeggen van verzekeringen meestal niet verstandig. Op de korte termijn levert dit wel een besparing op, maar mocht je in een later stadium toch schade krijgen, zijn de financiële gevolgen vaak veel groter. We raden dan ook altijd aan om een premie-check op de website van Allianz Direct te doen om te kijken waar je nog op kan besparen.”