De jaarlijkse HBC & VCN Summerschool bestaat deze zomer uit acht webinars over hypotheken, verzekeringen en kredieten, die gedurende een periode van acht weken worden uitgezonden. Volgt je de vier geaccrediteerde webinars, dan kun je hiervoor drie SEH PE (B)-punten krijgen (in aanvraag)!

De HBC & VCN Summerschool webinars worden gedurende de zomerperiode uitgezonden en starten steeds om 12.00 uur. Ze duren ongeveer 45 minuten. Per onderwerp heb je de keuze uit twee data om deel te nemen.

De volgende onderwerpen worden behandeld:

 1. Moeilijk verzekerbare risico’s  (19 juli & 18 augustus)
 2. Inzet van slimme hulpmiddelen in hypotheekbemiddeling (+ PE) (26 juli & 25 augustus)
 3. Risicomanagement in praktijk (2 augustus & 1 september)
 4. Maatwerk in hypotheken (+ PE) (9 augustus & 8 september)
 5. Gevolgen van een hogere hypotheekrente (+ PE) (21 juli & 16 augustus)
 6. Financieren zonder notaris (+ PE) (28 juli & 23 augustus)
 7. De ondernemer en zijn zieke werknemer (4 & 30 augustus)
 8. Provisietransparantie (11 augustus & 6 september)

De webinars worden gepresenteerd door:

 • Harrie-Jan van Nunen – Directeur
 • Bas Rosmalen – Preventiespecialist / Risicodeskundige
 • Paul Schilders – Businesspartner Particulier
 • Richard van Eck – Sales Manager
 • Tommy de Rooij – Businesspartner Zakelijk
 • Marcel Trommelen – Relatiemanager
 • Hans Slob – Buitendienst Adviseur Bedrijven
 • Mandy de Ruijter – Kredietspecialist
 • Aran van Wordragen – Business Partner Inkomen
 • Joep van Heugten – Commercieel Medewerker

Kosten deelname

De kosten bedragen slechts 60 euro voor acht webinars. Voor VIP-leden van Hypotheek Business Club en de aangesloten kantoren van VCN is inschrijven gratis! Beide groepen zijn hierover persoonlijk persoonlijk geïnformeerd per mail.

PE-punten

Volg je de vier geaccrediteerde webinars, dan kun je hiervoor drie SEH PE (B)-punten krijgen. Dit zijn de webinars: Inzet van slimme hulpmiddelen in hypotheekbemiddeling, Maatwerk in hypotheken, Gevolgen van een hogere hypotheekrente en Financieren zonder notaris. Geef bij uw aanmelding op of u hiervan gebruik wilt maken. Voor de registratie van de SEH PE-punten geldt voor alle deelnemers een vaste toeslag van 25 euro.

Onderwerpen

1. Moeilijk verzekerbare risico’s
Wat is de impact van zonnepanelen voor de verzekerbaarheid van je klant? Loop je ook wel eens tegen bijzondere verzekeringssituaties aan? Richard van Eck en Paul Schilders gaan in gesprek met Bas Rosmalen over moeilijk verzekerbare risico’s. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk brengen zij dit in beeld en geven ze jou de nodige tips en trick. Schakel op tijd in en bemachtig nieuwe inzichten rondom moeilijk verzekerbare risico’s.

2. Inzet van slimme hulpmiddelen in hypotheekbemiddeling
Maak jij al voldoende gebruik van alle slimme hulpmiddelen tijdens jouw hypotheekbemiddeling? Harrie-Jan van Nunen praat jou in een klein uur helemaal bij en legt aan de hand van voorbeelden uit welke tools jij absoluut moet gebruiken en laat zien hoe je eenvoudig de informatie verkrijgt. Laat jezelf bijpraten door een échte hypotheekgoeroe, zodat jij straks slimmer kunt werken.

3. Risicomanagement in de praktijk
Hoe bereid je je klanten optimaal voor op een onvoorspelbare toekomst? Tommy de Rooij, Marcel Trommelen en Hans Slob gaan tijdens deze Summerschool in op het onderwerp: Zakelijk Risicomanagement. In een klein uur praten zij jou bij over allerlei ontwikkelingen op dit gebied en bespreken casussen om zaken te verduidelijken. Ze laten jou op een complete manier zien hoe jij risicomanagement kunt meenemen in het adviestraject richting jouw klant.

4. Maatwerk in hypotheken
Maatwerk voor specifieke klantgroepen is al langer de standaard. Niemand minder dan Harrie-Jan van Nunen vliegt samen met jou door de materie en licht alles toe vanuit concrete casussen. Wat is verantwoord kredietbeleid en hoe ga jij als adviseur om met maatwerk? Na het volgen van dit webinar weet jij het antwoord op deze vragen en heb jij een plan van aanpak op jouw netvlies rondom maatwerk in hypotheken. Toetsen op basis van werkelijke lasten is vanaf dan een stuk makkelijker, omdat je exact weet waar jij rekening mee moet houden.

5. Gevolgen van een hogere hypotheekrente
De hypotheekrente is het laatste half jaar gemiddeld met meer dan 2,5% gestegen. Wat zijn de gevolgen hiervan voor de consument en jouw advies?  Harrie-Jan van Nunen duikt samen met jou in de gevolgen en licht alles toe met cijfers en berekeningen. Daarnaast geeft hij jou handige tips welke jij kunt inzetten tijdens het adviestraject. Laat jezelf in een klein uur hierover bijpraten.

6. Financieren zonder notaris
Een consumptief krediet is bezig aan een opmars. Mandy de Ruijter praat als Kredietspecialist jou bij over de mogelijkheden rondom het afsluiten van een consumptief krediet. Ze gaat in op de verschillen in financiering middels HK en CK. Aan de hand van praktijkvoorbeelden krijg je inzicht in welke situaties een consumptieve oplossing voor je klant voordeliger is. Schaaf je kennis dus vooral hierover bij.

7. De ondernemer en zijn zieke werknemer
Het belangrijkste kapitaal van een ondernemer is vaak zijn personeel. In de Summerschool behandelt Aran van Wordragen alle materie die belangrijk is voor ondernemers met werknemers in loondienst. Hij start zijn verhaal met de wetgeving rondom het doorbetalen van loon bij ziekte en WGA, waarna hij in beeld brengt wat het kost zodra een werknemer (langdurig) ziek is. Aran laat daarbij concreet zien welke verzekeringsoplossingen voor handen zijn en welke rechten- en plichten jij als werkgever hebt. De rol van de arbodienst komt uiteraard ook aan bod. Het webinar wordt afgesloten met een cijfermatig inzicht in het verzuim voor- en na Corona. Hoe ziet de toekomst er uit? Je komt het allemaal te weten tijdens deze Summerschool.

8. Provisietransparantie
Geen nominale provisietransparantie, maar een fijnmazige transparantie. Wat betekent dit voor de verzekeringsadviseur? Richard van Eck, Paul Schilders en Joep van Heugten gaan in deze Summerschool met elkaar in gesprek over actieve provisietransparantie en de impact voor de adviseur. Afgelopen periode hebben zij vele gesprekken hierover gevoerd met adviseurs. Ze hebben workshops gehouden en een afstudeeropdracht laten uitvoeren. Tijdens dit webinar hoor je alle uitkomsten en tips van en voor de adviseur. Bovendien krijg je praktische handvatten aangereikt en komt er een antwoord op de vraag of abonnementen de (gewenste) oplossing is voor provisietransparantie. Mis het webinar dus niet!

Aanmelden HBC en VCN Summerschool 2022