Eerstestap.nl, IT-provider op het gebied van klantinteractie, wordt overgenomen door branchegenoot Dialog Group. Voor bestaande klanten van Eerstestap.nl verandert er niets, behalve de naam.

Eerstestap.nl ontwikkelt digitale collega’s, procesgedreven chatbots en levert robotic process automation (RPA) diensten, met name voor de financiële dienstverlening, het notariaat en de zorg. Na de samenvoeging met Dialog Group ontstaat een bedrijf van ruim tachtig medewerkers, met drie vestigingen in Nederland (Bunnik), België (Mechelen) en Duitsland (Marburg). De twee bedrijven verwachten samen, naast operationele synergie, een versnelling aan te brengen in hun gezamenlijke groei door elkaars klantenkring te verrijken.

“De markt voor conversational intelligence en digitale collega’s groeit sterk en wordt extra gestimuleerd door schaarste aan personeel bij onze klanten”, aldus Patrick Roelandt, Managing Director Dialog Group. “Dialog Group leverde al conversational oplossingen en ziet de toevoeging van Eerstestap.nl aan Dialog Group als een belangrijke stap.”

Roelandt vervolgt: “Eerstestap.nl heeft bewezen eigen technologie met het ISO27001- en NEN 7510 gecertificeerde Flowcore-platform. Dit maakt het voor ons mogelijk om intelligentie, regie en digitale collega’s toe te voegen aan onze oplossingen voor klantinteractie. Daarnaast heeft Eerstestap.nl kennis en kunde op het gebied van conversational intelligence en -design.”

“We gebruiken deels dezelfde technologie, wat samenwerken gemakkelijker maakt. Ook is Eerstestap.nl een goede aanvulling op het gebied van onze interactieve video-oplossingen. Ze hebben namelijk een track record in het leveren van content voor meer dan 800 video’s.”

Logische stap

Jan Verstegen, mede-oprichter van Eerstestap.nl: “De ambitie die wij hebben met onze eigen technologie en de oplossingen die wij bieden aan onze klanten en de markt, is groter dan we zelfstandig konden realiseren. Daarmee is deze stap voor ons volkomen logisch. Bovendien kunnen we onze bestaande klanten direct een veel bredere dienstverlening en productportfolio bieden op het gebied van klantinteractie en digitale selfservice.”

Op de foto v.l.n.r.:  Jan Verstegen en Edwin Riem (Eerstestap.nl) en Philippe Van Nieuwenborgh, Patrick Roelandt en Rob van Barlingen (Dialog Group).