“Het hypotheekadvies traject is het ideale moment om ook de verduurzaming van de woning te regelen , zegt Dylan Dresens, directeur van FlexFront. “Echter, dat traject is al spannend genoeg en er komt genoeg op de consument af. Onze Verduurzaming Service is daarop het ideale antwoord.”

Dresens: “Dankzij de samenwerking met partner Susteen kan de consument voor, tijdens of na het adviesgesprek een zijsprong maken naar verduurzaming. Tijdens een 15 minuten durende telefonische intake kan een offerte uitgebracht worden. De adviseur weet dan waarmee hij rekening moet houden in de hypotheekaanvraag én heeft meteen de verbouwingsspecificatie te pakken. Zodra de klant akkoord is, volgt een huisbezoek om alles goed in te meten en de werkzaamheden voor te bereiden. De werkzaamheden kunnen al binnen acht weken na passering starten.”

Verduurzamingsparadox

“De Verduurzaming Service is de oplossing voor wat je de ‘verduurzamingsparadox’ kan noemen: heel veel consumenten hebben de behoefte om hun woning te verduurzamen, maar op het meest geschikte moment hiervoor, namelijk als de hypotheek wordt aangevraagd, ontbreekt het aan tijd en mentale ruimte om hiermee aan de slag te gaan. Begrijpelijk, maar zonde. Daarom helpen wij adviseur en klant door deze zorg uit handen te nemen”, zegt Dresens. “De Verduurzaming Service is eveneens goed in te zetten bij oversluiting en bij verhoging van de hypotheek. In alle gevallen wordt de adviseur en consument volledig ontzorgd door Susteen. dat al twaalf jaar dé woningverduurzamer van Nederland is en gespecialiseerd is in de verduurzaming van bestaande woningen. Ze biedt toegang tot een uitgebreid landelijk netwerk van gecertificeerde en ervaren adviseurs en vakbekwame installatiebedrijven en isolatiespecialisten en fungeert daarbij als hoofdaannemer voor hun klanten.”

Hoofdaannemer

Volgens Frank Gerritsma, directeur Susteen, is de Verduurzaming Service ‘spot on’. “Wij hebben de kennis, ervaring en bronnen om klanten volledig te ontzorgen. Dat doen we in het voortraject, maar ook bij de uitvoering, door als hoofdaannemer te fungeren. We staan voor kwaliteit en service en zijn blij in FlexFront een partner te hebben gevonden met dezelfde waarden.”

Actief Klantbeheer

Dresens: “FlexFront maakt onderdeel uit van het sectorcollectief Duurzaam Wonen en is één van de initiatiefnemers van Actief Klantbeheer. Twee redenen om actief bij te dragen aan de verduurzaming van eigen woningen in Nederland. Vaak levert de verduurzaming namelijk ook een verlaging van de woonlasten op en draagt het bij aan het meer zelfvoorzienend zijn van woningbezitters.”