Vanaf 7 september kunnen 55-plussers via het intermediair bij Florius terecht voor de financiering van zogenaamde kangoeroe- en mantelzorgwoningen. Daarnaast introduceert de hypotheekverstrekker vandaag een nieuwe online omgeving om 55-plussers te stimuleren om aan de slag te gaan met hun woonplan voor straks.

Karin Polman, directeur van Florius : “We hebben te maken met de demografische trend van dubbele vergrijzing: een steeds groter wordende groep 55-plussers, die ook steeds ouder wordt. Deze groep wil graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Iets wat de overheid ook stimuleert. Gelukkig zijn er steeds meer woonvormen om uit te kiezen. Wij motiveren de 55-plusser om aan de slag te gaan met zijn of haar woonplan voor straks. Daarnaast willen we ze helpen door vanaf nu woonvormen zoals kangoeroe- en mantelzorgwoningen te gaan financieren.”

Nieuwe levensfase

“Na je 55e breekt een nieuwe levensfase aan. De kinderen zijn of gaan binnenkort het huis uit en je pensioen komt langzamerhand in zicht. Om de 55-plusser te helpen met het realiseren van zijn volgende woonstap en om de adviseur te ondersteunen, hebben we een online omgeving gemaakt waarin je onder andere een kijkje kan nemen in meerdere inspirerende modelwoningen. We nemen de bezoekers aan de hand middels een uitgebreide 3D tour. En geven tips voor zowel de 55-plus woonconsument als voor de adviseur. Een gedegen financiering voor het palet aan woonvormen voor senioren mag daarbij uiteraard niet ontbreken. Samen kunnen we 55-plussers helpen om hun woonplan voor de toekomst te maken én te realiseren.”

HypoVak-masterclass over woonbehoeftes 55-plussers

Trendwatcher Adjiedj Bakas vertelt in een van de HypoVak-masterclasses alles over de woonbehoeftes van de 55-plus doelgroep én presenteert hierbij cases uit binnen- en buitenland. Met deze masterclass – aangeboden door Florius – hoopt de geldverstrekker adviseurs te inspireren om 55-plus klanten actief op weg te helpen met hun woonplan voor straks. Bekijk de masterclass hier.