Radio-dj Gerard Ekdom en acteur Loek Peters zijn op 31 oktober de veilingmeesters tijdens het eerste ALS Financieel Diner. Een diner voor en door financials onder leiding van chefkok Ramon Beuk. Doneer je unieke en bijzondere veilingitems vandaag nog en help daarmee ALS de wereld uit te trappen.

De organisatie van het ALS Financieel Diner is in handen van directie en vertegenwoordigers van Dazure, Nationale Waarborg en Zeevat Hypotheken & Verzekeringen. Zij doen dit namens Stichting ALS Nederland. Het Financieel Diner moet net als de Amsterdam City Swim, Tour du ALS en de ALS Sunrise Walk, een jaarlijks terugkerend event worden.

Bekijk de uitnodiging van Loek Peters, ambassadeur Stichting ALS Nederland, voor het ALS Financieel Diner op 31 oktober.

Voor en door financials

In de zomer van 2022 ontstond het idee om het concept van de eerder voor Stichting ALS georganiseerde Swim for Tim diners (2017, 2018, 2019) in een nieuwe vorm te laten terugkeren. “Op voorwaarde dat het een jaarlijks terugkerend karakter zou krijgen waarbij alle organisatiekosten gesponsord zijn. Op die manier komt 100% van de donaties ten gunste van Stichting ALS Nederland”, vertelt Indra Frishert van Dazure. “Het diner is voor en door financials. In de keuken staat een complete brigade van financials onder begeleiding van de beroemde chef Ramon Beuk. Zij bereiden en serveren een culinair sterrendiner aan ruim 200 gasten in de zaal. Daarnaast staat de avond garant voor bruisend entertainment waarbij verschillende artiesten acte de présence zullen geven. Doe ook mee en schrijf je nu in voor een tafel of een plek in de keuken.

Officieel evenement Stichting ALS Nederland

Als veilingmeesters hebben Gerard Ekdom en Loek Peters zich eerder al als gouden duo bewezen tijdens het Swim for Tim diner.

Het ALS Financieel Diner is een officieel evenement van Stichting ALS Nederland met een financial als gastheer. De Volksbank is gastheer van de eerste editie en stelt hiervoor de keuken en het restaurant van het hoofdkantoor in Utrecht belangeloos ter beschikking.

Frank Soede, directeur Volksbank-onderdeel BLG Wonen: “Wij geloven in eerlijke kansen voor iedereen en een ALS-patiënt heeft op dit moment nog geen enkele kans. Donaties om wetenschappelijk onderzoek te bevorderen brengt de oplossing dichterbij. Wij hopen op 31 oktober vele financiële branchegenoten te ontmoeten in het gebouw van de Volksbank.”

Reserveren en informatie

Wil je reserveren voor het Financieel Diner op 31 oktober, onderdeel zijn van de keukenbrigade, jouw unieke en bijzondere veilingitems aanmelden of wil je meer informatie over de andere sponsormogelijkheden, mail dan naar financieeldiner@als.nl of neem contact op met Hilone Dinnissen (Nationale Waarborg) via 06 816 460 35 of Indra Frishert (Dazure) via 06 286 417 92

Geen tijd te verliezen

ALS staat voor amyotrofische laterale sclerose en is een dodelijke zenuw/spierziekte waarbij de spieren één voor één uitvallen. In Nederland leven zo’n 1.500 mensen met de ziekte. Ieder jaar komen er 500 patiënten bij en overlijden er ook 500. Er is geen kans op overleven en de levensverwachting na de diagnose is drie tot vijf jaar. Antoinette Kalkman (Nationale Waarborg) zet zich al jaren met een enorme drive en veel passie in voor de strijd tegen ALS. “Iedereen verdient een kans op leven. Die kans komt er als er genoeg geld beschikbaar komt voor wetenschappelijk onderzoek. In Nederland en wereldwijd worden op dat vlak vorderingen gemaakt. De oplossing komt dichterbij. Er is geen tijd te verliezen.”