Duurzaamheid is een hot topic. Veel consumenten maken duurzame keuzes en proberen zo hun steentje bij te dragen aan het milieu. Door te consuminderen, duurzame kleding te kopen en korter te douchen bijvoorbeeld. Maar ook door het verduurzamen van hun woning. Adviseurs en Client Officers van De Hypotheekshop helpen hen daarbij.

Klimaatpartner

Als klimaatpartner van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) zet De Hypotheekshop zich in voor een Nederland waarin iedereen wat doet voor het klimaat. Consumenten kunnen bij de adviseurs van De Hypotheekshop terecht voor vragen en advies over verduurzaming van de woning en de financiering daarvan. Hierbij gaat het steeds vaker over de totale woonlasten. Door verduurzaming kan met een kleine toename van de financieringslast, de totale woonlast flink omlaag. Zeer interessant voor de klant dus.

Klanten helpen met verduurzamen

De Hypotheekshop vindt het belangrijk dat consumenten zo goed mogelijk worden geholpen bij de keuzes die ze moeten maken over het verduurzamen van hun woning. Verduurzaming is immers belangrijk voor de maandlasten, de waarde van de woning, het wooncomfort én voor het milieu. Maar door alle berichten en mogelijkheden dreigen consumenten door de bomen het bos niet te zien. Ook qua investering is het voor hen lastig om in te schatten hoeveel alle duurzaamheidsmaatregelen hen gaan kosten en wat het gaat opleveren. Daarom staat De Hypotheekshop hen bij met raad en daad. Ook kunnen klanten online een Energie Bespaarcheck doen. Met deze gratis check kunnen ze in kaart brengen welke energiebesparende maatregelen voor hun woning relevant zijn en wat hen dit gaat kosten.

Adviseur Duurzaam Wonen

De adviseurs van De Hypotheekshop zijn opgeleid tot Adviseur Duurzaam Wonen, een opleiding waar De Hypotheekshop mede-initiatiefnemer van is. De opleiding is een must voor elke moderne hypotheekadviseur. Het hypotheekgesprek is namelijk hét moment om energiebesparende maatregelen te bespreken. De training geeft de adviseur tools om het belang van verduurzaming voor een klant goed inzichtelijk te maken en hem of haar hiervoor te enthousiasmeren. Gezien de extra financieringsmogelijkheden lukt het eigenlijk altijd om verduurzaming mee te financieren.

Ondersteuning door de Client Officer

Ook de Client Officers dragen hun steentje bij aan duurzaam advies. Vanzelfsprekend regelen zij alle zaken achter de schermen zodat de adviseur zich kan focussen op waar hij goed in is: adviseren. Ook benaderen ze proactief klanten die op basis van hun klantdossier interesse zouden kunnen hebben in verduurzaming. En, tot slot, maken ze meters in de verduurzaming van hun eigen kantoor. Van afvalscheiding tot ledverlichting en van gerecycled papier tot Fair Trade koffie, de Client Officer zet zich als spin in het web van het kantoor in voor een duurzame werkomgeving, hét visitekaartje naar de klant!