Vorig jaar verscheen de eerste editie van de InFinance ALS-special. Ook dit jaar verschijnt er in de zomer van 2022 een extra online uitgave waarin iedereen een pagina kan kopen om de zwemmers aan te moedigen of de fietsers en wandelaars die op de top van de Mont Ventoux hebben gestaan te feliciteren met hun prestatie. InFinance en VVP trekken hierin samen op dit jaar. De sponsorpagina’s worden afgewisseld met inhoudelijke artikelen van en over Stichting ALS Nederland, diverse interviews en een reisverslag van Tour du ALS naar de top van de Mont Ventoux.

De gehele opbrengst van dit magazine komt ten goede aan Stichting ALS Nederland. InFinance en VVP sponsoren de vormgeving, redactie (voor deze editie samen met het team van Nationale Waarborg) en verspreiding van deze speciale online uitgave.

Wat moet je doen voor een eigen pagina?

• Doneer ten minste €500* op de donatiepagina ‘Op naar de top‘ óf ‘Wij duiken er weer in
• Laat via marketing@nationalewaarborg.nl weten dat je meedoet
• Lever zo spoedig mogelijk jouw content (meer info over aanleverspecificaties) aan bij de redactie van InFinance
• Wil je op een andere wijze een bijdrage leveren? Neem dan contact op via marketing@nationalewaarborg.nl of telefonisch via 030-2205546

* Voor de aanlevering van een kant-en-klaar pagina betaalt de sponsor €500. Indien er redactionele of opmaak werkzaamheden van InFinance of VVP worden gevraagd, betaalt de sponsor €750. De redactie van InFinance en VVP zetten zich belangeloos in waardoor de gehele opbrengst van het magazine ten gunste komt van de actie voor ALS.

Zwemmen, wandelen en fietsen met Team Nationale Waarborg

Voor Team Nationale Waarborg is de laatste trainingsmaand ingegaan van het Tour du ALS avontuur. Op 9 juni gaat het team via de noordkant, bij Malaucène, fietsend of wandelend de steile Mont Ventoux op. Zwemmen voor Stichting ALS doet het brancheteam op 27 augustus. Het op te halen bedrag voor Stichting ALS groeit gestaag, momenteel heeft het brancheteam 54.951 euro op de teller staan. “We hebben een mooi aantal sponsoren die we enorm dankbaar zijn voor hun bijdrage. Natuurlijk zijn niet alleen grote bedragen belangrijk, want een heleboel kleine bedragen maakt ook een mooi bedrag. Het geld dat we nu hebben is al een fantastisch bedrag, maar geld is hard nodig om ALS te verslaan, daarom onze vraag: Wil jij ons sponseren? Je kunt een donatie doen via onze teampagina ‘Op naar de Top voor Tim, Monique en alle anderen’.

We duiken er weer in op 27 augustus

Team Nationale Waarborg hoopt dit jaar met haar sportieve acties minimaal 80.000 euro op te halen voor Stichting ALS. Daarvoor gaan ze niet alleen de Kale Berg bedwingen, maar duiken ze ook opnieuw de Loosdrechtse Plassen in. Op zaterdag 27 augustus is het event ‘We duiken er weer in’ het ‘voorafje’ van de grote Amsterdam City Swim dat een dag later plaatsvindt. In 2021 ontpopte dit kleinschalige zwemevenement zich tot een feestje voor de hele branche met een fantastische opbrengst voor Stichting ALS.

De vakpers schrijft niet alleen over de prestaties van het team, VVP-hoofdredacteur Willem Vreeswijk gaat op 9 juni de Mont Ventoux op en InFinance-hoofdredacteur Alex Klein duikt op 27 augustus de Loosdrechtse plassen in. Ook jij kunt je nog aansluiten bij het team! Team Nationale Waarborg heeft een eigen speciale actiepagina waar je je in kunt schrijven voor ‘We duiken er weer in‘, maar waar je ook een donatie kunt doen. Meer informatie over deelname of sponsoring van een van deze evenementen kan via marketing@nationalewaarborg.nl of telefonisch via 030-2205546.

Voor Tim, Monique en alle anderen

In 2015 werd Tim van den Berg, collega van Nationale Waarborg, getroffen door ALS waaraan hij inmiddels is overleden. Sindsdien zet Nationale Waarborg zich in om geld in te zamelen voor de Stichting ALS Nederland die wetenschappelijk onderzoek faciliteert ten behoeve van behandeling en oplossing voor ALS. Dit jaar doet Nationale Waarborg dit niet alleen met Tim als boegbeeld, maar is Monique van den Hoorn van Zeevat Hypotheken mede het gezicht van alle acties. Monique kreeg in 2021 de diagnose PLS, een variant van ALS.

ALS is een ongeneeslijke ziekte waaraan patiënten na diagnose gemiddeld binnen 3-5 jaar overlijden. Door intensief wetenschappelijk onderzoek kan een oplossing gevonden worden. Dit onderzoek kost geld dat niet door de overheid of de farmaceutische industrie beschikbaar komt. Daarom roept Nationale Waarborg andermaal de financiële branche op empathie te tonen, mee te sporten en/of financieel te ondersteunen, zodat een oplossing voor Monique van den Hoorn en alle andere (toekomstige) patiënten in zicht komt.