CFSN Kredietendesk introduceert vandaag haar vernieuwde extranet voor adviseurs. Met het nog efficiënter ingerichte kredietaanvraagsysteem wil het in de hoogste versnelling online het verschil gaan maken en advieskantoren enthousiasmeren om bij woningverduurzaming ook naar consumptief krediet te kijken.

‘Woningverduurzaming is veel goedkoper én efficiënter middels een consumptieve lening te realiseren.’

Als belangrijkste voordelen van het vernieuwde extranet noemt CFSN:

  • Offertes vergelijken en direct downloaden
  • Uploaden van contracten en bewijsdocumenten
  • Real-time status updates
  • Rekentools
  • Nazorgmodule
  • Gebruikersgroepen
  • Full Service

CFSN belooft na een offerteaanvraag een snelle terugkoppeling van alle beschikbare banken die op basis van de aanvraag een aanbieding kunnen doen, passend bij het doel van de kredietaanvraag, het inkomen en de risicobereidheid van de klant. Op basis van die terugkoppeling wordt geautomatiseerd een vergelijking gemaakt. Daarmee zet CFSN in op nog meer gebruiksgemak en snelheid.

De grootste efficiency zit volgens CFSN in de afwikkeling van de kredietoffertes. De getekende contracten en benodigde documenten voor de kredietverstrekker kunnen na het uploaden digitaal naar CFSN Kredietendesk worden verzonden.

Woningverduurzaming

Met de snelheid waarmee het gehele proces van aanvraag tot uitbetaling van het consumptief krediet verloopt hoopt CFSN de advieskantoren te enthousiasmeren om meer aandacht te geven aan consumptieve kredietverlening. “De bekendheid en populariteit onder het intermediair voor hypothecaire financiering, staat in schril contrast met de populariteit van consumptief krediet. Bij het realiseren van woningverduurzaming wordt bijvoorbeeld veelal geadviseerd om de financiering van deze middelen via een verhoging van de hypotheek te realiseren.

Dat kan een prima advies zijn, echter wordt de mogelijkheid om de verduurzaming veel goedkoper én efficiënter middels een consumptieve lening te realiseren te weinig bekeken”, aldus CFSN. “De rente van de consumptieve lening is wat hoger, echter de klant bespaart behoorlijk op de advies- en hypotheekkosten.”