Fort Voordorp is de locatie waar je op dinsdag 13 juni de derde editie van HypoTop gaat beleven. De locatie is al een belevenis op zich. Het Fort is in 1867 gebouwd als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en heeft tijdens oorlogen zijn dienst gedaan als beschermingsmechanisme.

De organisatie heeft geluisterd naar de wens van veel HypoTop-bezoekers voor een locatie midden in het land. Met Fort Voordorp is een met de auto goed bereikbare locatie gevonden met voldoende parkeergelegenheid. Daarnaast is Fort Voordorp een inspirerende omgeving, zowel buiten als binnen. Precies wat er op 13 juni nodig is om binnendienstmedewerkers en Client Officers te inspireren om met actief klantbeheer aan de slag te laten gaan of deze skills te verbeteren en/of verbreden.

Workshops in de gewelven

Zodra je de imposante brug bij Fort Voordorp overkomt zie je de gewelven liggen. Deze gewelven waren vroeger dag- en nachtverblijf voor de manschappen en onderofficieren. Op 13 juni volg je tijdens HypoTop in deze gewelven diverse workshops. Elk gewelf heeft een unieke eigenschap, die je herinnert aan vroegere tijden. Ontdek ze allemaal tijdens HypoTop, waar verleden, heden en toekomst in een goede sfeer samenkomen.

Buitenterras

Het ziet ernaar uit dat het op 13 juni fantastisch weer gaat worden met veel zon! Gelukkig hoef je niet de hele dag binnen te zitten. Fort Voordorp heeft de beschikking over een ruim buitenterras waar je kunt genieten van het heerlijke weer.

Nieuwe Hollandse Waterlinie

De Nieuwe Hollandse Waterlinie is een verdedigingslinie van 85 km lang. Deze loopt van het eiland Pampus tot aan de Biesbosch en bestaat in totaal uit 46 forten en 5 vestingsteden. Fort Voordorp werd op een bijzondere manier gebouwd. Door de constructie, maar ook de aard dekking bovenop, werd het Fort een veilig en bomvrij onderkomen. In 1960 werd het fort als verdedigingswerk opgeheven en werd het door Defensie in gebruik genomen als opslagplaats. In 1990 werd het fort gekocht door de familie van Denderen. Na een enorme renovatie heeft het Fort alle luxe en comfort gekregen die nodig zijn om een event als HypoTop te kunnen herbergen, maar zijn ook de mooie historische elementen nog steeds zichtbaar voor de bezoeker.

Fort Voordorp
Voordorpsedijk 28b
3737 BK Groenekan