Sinds 13 februari kan door een selecte groep adviseurs via Barlavento, Voep en Beleggingspanden-financiering.nl een buy-to-let hypotheek worden afgesloten bij Hyra Hypotheken, een nieuw hypotheeklabel van Ingage.

Ingage lanceert het nieuwe hypotheeklabel vanuit de overtuiging dat de professionele vastgoedinvesteerder verlichting kan bieden in de huidige woningcrisis. “Met de huizen die zij aankopen en renoveren, verschaffen ze starters en middeninkomens alsnog toegang tot de Nederlandse (huur)woningmarkt.”

Kenmerken

Hyra Hypotheken verstrekt via onafhankelijke adviseurs hypothecaire (her)financieringen aan professionele vastgoedinvesteerders die appartementen, woningen of combinatiepanden bezitten of willen aankopen voor de commerciële verhuur. Er kan gekozen worden uit een aflossingsvrije en lineaire hypotheek met een rentevaste periode van 1, 3, 5, 7 of 10 jaar. Hyra hanteert onder meer een automatische rentedaling bij aflossen en kent een LTV tot 85% bij woningen. Ook is het onder voorwaarden mogelijk om een bouwdepot aan te houden.
“Met professionele vastgoedinvesteerders bedoelen we niet de ouder die een appartement koopt voor een studerend kind, maar de professional die woningen aanhoudt die zijn bedoeld voor de commerciële verhuur”, licht Mervyn Cuppen, relatiemanager bij Hyra Hypotheken, toe.

HYRA-service

Een belangrijk kenmerk van het nieuwe buy-to-let-label is de HYRA-service. Die letters staan voor HYpothekendesk, Raad en Aandacht. “Onze eigen financieringsspecialisten begeleiden onafhankelijke hypotheekadviseurs vóór, tijdens en na een hypotheekaanvraag. Vragen over een hypotheekaanvraag of het voorbespreken van een specifieke aanvraag kan bij onze Hypothekendesk”, aldus Cuppen.

Acceptatieproces via Engage

Hyra Hypotheken is een product van Hyra Real Estate Investments, dat wordt gefinancierd door een internationale investeringsmaatschappij. Het acceptatieproces en het beheer van Hyra Hypotheken wordt uitgevoerd door Ingage Servicing, een divisie binnen Ingage. Samen met Yellowtail heeft Ingage Servicing een portal gebouwd voor het aanvragen van een vastgoedfinanciering. Samenwerkende adviseurs kunnen deze aanvraagportal vinden op de website Hyrahypotheken.nl. Binnen de portal kan de adviseur tevens alle benodigde documenten uploaden en de status van de aanvraag volgen.