In het schooljaar 2022/2023 heeft Stichting LEF een recordaantal van 693 gastlessen kunnen geven aan mbo-studenten. Dat is 34% meer in vergelijking met het schooljaar 2021/2022. Stichting LEF heeft dit schooljaar ook een recordaantal van 132 nieuwe gastdocenten mogen opleiden.

Vooral in de provincies Limburg, Zeeland, Groningen en Drenthe zijn extra gastdocenten nodig

Stichting LEF zet zich in voor financiële zelfredzaamheid van jongvolwassen mbo-studenten. Dankzij de inzet van honderden vrijwilligers uit de financiële sector verzorgt de stichting al ruim 10 jaar gastlessen op mbo’s door heel Nederland. Het lesprogramma is erop gericht jongeren in de leeftijd van 15 – 22 jaar verantwoordelijk leren om te gaan met geld.

LEF-voorzitter Nathan Brouwer: “Helaas is dit nog steeds hard nodig. Vandaag de dag misschien wel meer dan ooit. Want door de forse inflatie, het kopen op afbetaling en het ogenschijnlijk snelle geld van crypto’s, online gokken en beleggen raken jongeren snel in de verleiding om makkelijk geld uit te geven. Kleine schulden kunnen geleidelijk oplopen tot forse schulden. Dat willen we vóór zijn. Daarom geven wij gastlessen die erop zijn gericht om jongeren zicht en grip te geven op hun uitgaven en inkomsten.”

De voorzitter is blij en trots als hij naar de resultaten van dit schooljaar kijkt. “Dit hadden we nooit kunnen bereiken zonder de steun van alle bedrijven, vooral door het ‘leveren’ van vrijwilligers die de gastlessen geven.”

Sta jij al voor de klas?

Op dit moment zijn er 358 vrijwillige gastdocenten actief voor Stichting LEF. Nathan Brouwer is deze mensen enorm dankbaar voor hun inzet. “Het is fantastisch dat zó veel mensen zich vrijwillig inzetten. Het is mooi om te zien dat het thema leeft en dat mensen hieraan willen bijdragen. We hebben het afgelopen jaar ons best gedaan om nieuwe vrijwilligers te enthousiasmeren om zich in te zetten voor ons goede doel. En dat is gelukt! We hebben maar liefst 132 nieuwe gastdocenten opgeleid.

Wij willen deze groei voortzetten. Daar hebben wij extra vrijwilligers voor nodig. Vooral in de provincies Limburg, Zeeland, Groningen en Drenthe kunnen we nog extra mensen gebruiken.”

Wil jij 1 of 2 keer per jaar als gastdocent voor de klas staat of wil je Stichting LEF als bedrijf sponsoren, stuur dan een mail naar info@lefnet.nl